Omschrijving

Gezellig en lekker eten.

Sa Caleta is een bekend restaurant gespecialiseerd in zeevruchten. Het ligt tussen de bruine kleikliffen en de blauwe zee van het rustige strand van Sa Caleta. Men gelooft ook dat Sa Caleta de nederzetting was van de eerste kolonisten op het eiland. Het restaurant, dat al meer dan 30 jaar door dezelfde familie wordt gerund, bewaart de diepste tradities van de Ibicense keuken.

Dit restaurant, een beetje afgelegen maar gemakkelijk te vinden, is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking en is het hele jaar door geopend. U kunt binnen eten, heel rustiek en gezellig, of op het terras in de schaduw van de karakteristieke jeneverbessen.

Het menu is eenvoudig en meer dan gezond: u kunt kiezen uit stevige stoofpotten en rijstgerechten en een grote verscheidenheid aan zeevruchten en gegrilde vis van de dag. Veel van deze recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven, waarbij alleen planten en groenten van de omliggende velden worden gebruikt.

Voor een echte smaak van Ibiza rondt u uw maaltijd af met een andere eilandklassieker, café caleta, een bedwelmende koffie gemaakt met brandewijn, kaneel, citroen- en sinaasappelschil en suiker. Velen beweren bovendien dat dit recept het werk is van de voorouders van het restaurant.

Locatie

Disseminat Sa Caleta 62, 07817 Sant Josep de sa Talaia, Balearic Islands, Spain

Categorie
Social media